Sign In

Rakennustuotteen CE-merkintä

 

​​​​​

​Rakennustuotteiden CE-merkinnän pakolliseksi tehnyt rakennustuoteasetus tuli voimaan 1.7.2013. Tuotteen CE-merkinnästä vastaa valmistaja. Valmistajan velvollisuuksia sovelletaan tietyissä tapauksissa myös maahantuojaan ja jakelijaan, esimerkiksi silloin kun hän saattaa tuotteen markkinoille omalla nimellään tai tuotemerkillään.

​CE-merkintä perustuu standardiin tai ETA:aan

Rakennustuotteen CE-merkintä perustuu harmonisoituun tuotestandardiin (hEN) tai Eurooppalaiseen tekniseen arviointiin (ETA). ETA:n voi myöntää vain tehtävään nimetty teknisestä arvioinnista vastaava laitos TAB, joka on EOTA:n jäsen.​

CE-merkintäpalvelut

Eurofins Expert Services Oy on rakennustuotteiden ilmoitettu laitos. Palvelumme auttavat kaikissa CE-merkinnän vaiheissa. Varmistamme, että tuotteen vaatimustenmukaisuus on arvioitu ja varmennettu asiaankuuluvalla tavalla.

​Lue lisää

CE-merkinnän kiinnittäminen ja suoritustasoilmoitus.
Näin CE-merkintäprosessi etenee.

Sertifikaattihaku.fi

Julkaisemme myöntämämme sertifikaatit ja hyväksynnät osoitteessa www.sertifikaattihaku.fi.

Mitä CE-merkintä tarkoittaa?

CE-merkintä kertoo että tuotteen ilmoitetut ominaisuudet ovat sitä koskevan harmonisoidun tuotestandardin (hEN) tai eurooppalaisen teknisen arvioinnin (ETA) mukaisia. Lisäksi se kertoo, että valmistaja on tehnyt ja tarvittaessa myös teettänyt standardin tai EAD:n (ml. ETA-hyväksyntäohjeet) määrittelemät muut toimenpiteet koskien tyyppitestejä, sisäistä laadunvalvontaa, ilmoitetun laitoksen tehtäviä ja valmistajan vaatimuksenmukaisuusvakuutusta.

CE-merkintä mahdollistaa rakennustuotteen vapaan liikkumisen Euroopan talousalueen markkinoilla. Heinäkuun 1. päivänä 2013 voimaan tulleen rakennustuoteasetuksen myötä CE-merkintä on kaikissa jäsenmaissa pakollinen silloin, kun tuotteella on harmonisoitu tuotestandardi.
 

OTA YHTEYTTÄ

PL 47, 02151 Espoo
Puh. vaihde 020 722 111
Avoinna arkisin 8.00 - 16.30
Faksi 020 722 7001
Yhteydenottolomake

ASIAKASPALVELU

info@vtt.fi
Puh. 020 722 7070
Faksi 020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja
12.00 - 15.00