Sign In

Tietoa henkilösertifikaatin hakijalle

 

​​​

Henkilösertifikaatin hakijana sinun on osallistuttava Eurofins Expert Services Oy:n hyväksymän koulutusorganisaation järjestämään henkilösertifiointikoulutukseen, suoritettava tentti ja näyttökoe.

Sertifikaattia haetaan Omasertifikaatti.fi -verkkopalvelun kautta. Liitä mukaan todistus henkilösertifiointikoulutuksesta sekä hyväksytysti suoritetusta tentistä ja näyttökokeesta. Liitä mukaan myös kasvokuva.

Rekisteröi käyttäjätunnuksesi ja kirjaudu palveluun Omasertifikaatti.fi

Jos et pysty asioimaan verkossa, voit lähettää myös paperihakemuksen. Hakuprosessi on silloin verkossa asiointia huomattavasti hitaampi. Hakulomakkeet saat sähköpostitse tai postitse, lisätietoja henkilosertifiointi@vtt.fi tai henkilösertifioinnin puhelinpalvelusta 040 150 5862  (ma-pe 10-11.30)

Osaamisen osoitus

Sertifikaatin myöntämiseksi vaadittava osaaminen osoitetaan henkilösertifiointikoulutuksella, kirjallisella kokeella ja työnäytöllä. Henkilösertifiointikoulutukseen osallistuminen on pakollista. Sekä kirjallinen koe että näyttö on suoritettava hyväksytysti.

Henkilösertifikaatin voimassaolon ehto

Sertifikaatti on voimassa toistaiseksi edellyttäen, että sertifikaatin haltija on toimittanut työkohde- ja täydennyskoulutustietonsa asianmukaisesti vuosittain ja maksanut vuosimaksun. Sertifikaatin voimassaolo edellyttää aktiivista osaamisen ylläpitoa ja sen raportointia. Raportit ja todistukset voi lähettää Omasertifikaatti.fi -palvelun kautta. Sertifikaatin voimassaolo lakkaa, mikäli haltija ei toimita työkohde- ja täydennyskoulutustietoja säännöllisesti tai ei maksa vuosimaksua.

Vanhentuneen sertifikaatin haltija voi anoa sertifikaatin uusimista. Anottaessa korkeintaan kolme vuotta vanhentuneena olleen henkilösertifikaatin uusimista on vanhentuneen sertifikaatin haltijan osallistuttava täydennyskoulutukseen ja annettava uusi näyttö.

Anottaessa yli kolme vuotta vanhentuneena olleen sertifikaatin uusimista on vanhentuneen sertifikaatin haltijan suoritettava kokonaisuudessaan uudelleen valmentava koulutus, kirjallinen koe ja näyttö voimassaolevien sääntöjen mukaisesti.

Sertifikaatin peruuttaminen

Sertifikaatti voidaan peruuttaa, mikäli sertifikaatin haltija ei noudata voimassaolevia sääntöjä, toimii hyvän rakentamistavan vastaisesti tai osoittaa törkeää välinpitämättömyyttä työssään.

Yleisin peruuttamisen syy on puutteellinen raportointi.

Henkilösertifikaatti on henkilökohtainen. Sertifikaatin tai henkilösertifikaattikortin väärinkäytöstä sertifikaatti peruutetaan ilman erillistä varoitusta. Väärinkäytöstä johtuvasta peruutuksesta seuraa 6 kuukauden karenssi. Karenssin jälkeen sertifikaattia voi hakea uudelleen. Uudelleen hakeminen edellyttää tässä tapauksessa kokonaisuudessaan valmentavan koulutuksen läpikäymistä, tentin suorittamista sekä uuden työnäytön antamista voimassaolevien sääntöjen mukaisesti. Henkilösertifiointielin ja tarvittaessa henkilösertifioinnin toimikunta selvittää sertifikaatin väärinkäyttötapaukset.

Sertifiointipäätös ja tietojen julkaiseminen Sertifikaattihaku.fi

Myönnetyt sertifikaatit rekisteröidään ja julkaistaan sertifikaattien hakukoneessa Sertifikaattihaku.fi.

Eurofins Expert Services Oy käsittelee hakemusasiakirjat luottamuksellisena ja arkistoi alkuperäiset hakemukset vähintään 10 vuoden ajan. Eurofins Expert Services Oy säilyttää henkilösertifikaatin haltijan lähettämät työkohdepöytäkirjat vähintään yhden henkilösertifikaatin voimassaolokauden ajan. Eurofins Expert Services Oy käsittelee työkohdepöytäkirjat luottamuksellisena ja luovuttaa saamiaan työkohdepöytäkirjoja ainoastaan sertifikaatin haltijalle.

Yhteystiedot sertifikaattien hakukoneeseen Sertifikaattihaku.fi

Julkaisemme hakukoneessa Sertifikaattihaku.fi sertifikaattien perustiedot. Lisämaksusta voit ostaa hakukoneeseen myös omat yhteystietosi ja/tai kotisivujen linkin. Näin ammattilaisia hakevat asiakkaat tavoittavat sinut nopeammin. Tietoa lisänäkyvyyden ostamisesta ja hinnoista

Lue lisää henkilösertifioinnista

Osaamisvaatimukset
Raportointi ja täydennyskoulutus- vaatimukset
Hyvä tietää, kun tilaan toimeksiantoja henkilösertifikaatin haltijalta​
Tietoa ja ohjeita Omasertifikaatti.fi -palvelusta
Tietoa sertifikaatin hakijalle ja haltijalle
Sertifikaattien maksutavat 

Sertifikaattien hinnat
Henkilösertifikaattikortti
Henkilösertifikaattimerkki
Voimassaolevat henkilösertifikaatit
Sertifikaattihaku.fi -palvelu
Työkohdepöytäkirjat
Toimintaperiaatteet ja eettiset ohjeet​

​ 

Ota yhteyttä
Asiakaspalvelu
Sähköpostiinfo@vtt.fi
Puhelin020 722 7070
Faksi020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja 12.00 - 15.00

​Henkilösertifioinnin asiakaspalvelu

Sähköposti 
henkilosertifiointi@vtt.fi

Puhelin  040 150 5862
Avoinna Ma-pe 10.00-11.30​​

OTA YHTEYTTÄ

PL 47, 02151 Espoo
Puh. vaihde 020 722 111
Avoinna arkisin 8.00 - 16.30
Faksi 020 722 7001
Yhteydenottolomake

ASIAKASPALVELU

info@vtt.fi
Puh. 020 722 7070
Faksi 020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja
12.00 - 15.00