Sign In

Osaamisvaatimukset: Viemärisaneeraajan perusosa

 

​​​

​Viemärisaneeraajan henkilösertifiointi on tarkoitettu henkilöille, jotka tekevät viemäreidenpinnoituksia, sujutuksia ja sukituksia epoksi-, hartsi- tai polyuretaani-aineilla.

Viemärisaneeraajan henkilösertifikaatti on kaksiosainen. Perusosa -viemärisaneeraajan henkilösertifikaatin voi saada osallistumalla viemärisaneeraajan henkilösertifiointikoulutuksen ensimmäinen osaan (1 päivä) ja suorittamalla tentin hyväksytysti. Sisältö painottuu työturvallisuuteen.

Viemärisaneeraajan henkilösertifikaattiin edellytetään koko henkilösertifiointikoulutuksen suorittamista hyväksytysti kokonaisuudessaan; teoriakoulutuksen ensimmäinen ja toinen osa sekä työnäyttö ja tentti. Kokonaiskesto on kolme päivää.

Viemärisaneeraajan henkilösertifikaatin perusosa ​myönnetään kahdeksi vuodeksi. Voimassaolokauden päätettyä henkilösertifiointikoulutus on käytävä uudelleen. Voimassaolevan viemärisaneeraajan perusosan henkilösertifikaatin voi täydentää viemärisaneeraajan henkilösertifikaatiksi osallistumalla viemärisaneeraajan henkilösertifiointikoulutuksen toiseen osaan sekä suorittamalla tentin ja antamalla työnäytön.

Perusosa, viemärisaneeraajan henkilösertifikaatin hakijalta edellytetään alla mainittua työkokemusta sekä henkilösertifiointikoulutuksen suorittamista.

​Peruskoulutus

Perusosa, viemärisaneeraajalta ei edellytetä määriteltyä peruskoulutusta.

Työkokemus

Perusosa, viemärisaneeraajalta ei edellytetä erityistä työkokemusta.

Henkilösertifiointikoulutus

Perusosa, viemärisaneeraajalle suunnattua henkilösertifiointikoulutusta järjestävät Eurofins Expert Service Oy:n hyväksymät oppilaitokset.
www.tts.fi

Viemärisaneeraaja perusosan henkilösertifiointikoulutuksessa ei ole työnäyttöä. Työnäyttö annetaan viemärisaneeraajan henkilösertifiointikoulutuksen toisessa osassa.

Henkilösertifikaatin hakeminen

Hae sertifikaattia Omasertifikaatti.fi -verkkopalvelussa. Liitä mukaan todistus henkilösertifiointikoulutuksesta sekä kasvokuva. Rekisteröidy maksutta palvelun käyttäjäksi osoitteessa www.omasertifikaatti.fi

Palvelussa voit jatkossa toimittaa sertifikaatin ylläpitoon tarvitsemasi dokumentit ja todistukset, päivittää omia tietoja ja maksaa vuosimaksun.

Raportointi ja täydennyskoulutus

Sertifikaatti on voimassa kaksi vuotta. Voimassaolokauden päätetyttyä, henkilösertifikaatin haltija voi päivittää sertifikaatin viemärisaneerajan sertifikaatiksi osallistumalla henkilösertifointikoulutuksen toiseen osaan ja antamalla työnäytön.

Perusosa, viemärisaneeraajan henkilösertioinnissa ei ole raportointi- tai täydennyskoulutusvaatimuksia.

Lue lisää henkilösertifioinnista

Osaamisvaatimukset
Raportointi ja täydennyskoulutus- vaatimukset
Hyvä tietää, kun tilaan toimeksiantoja henkilösertifikaatin haltijalta​
Tietoa ja ohjeita Omasertifikaatti.fi -palvelusta
Tietoa sertifikaatin hakijalle ja haltijalle
Sertifikaattien maksutavat 

Sertifikaattien hinnat
Henkilösertifikaattikortti
Henkilösertifikaattimerkki
Voimassaolevat henkilösertifikaatit
Työkohdepöytäkirjat

Ota yhteyttä
Asiakaspalvelu
Sähköpostiinfo@vtt.fi
Puhelin020 722 7070
Faksi020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja 12.00 - 15.00

Henkilösertifioinnin asiakaspalvelu

Sähköposti  
henkilosertifiointi@vtt.fi

Puhelin  040 150 5862
Avoinna Ma-pe 10.00-11.30​​

 

 

OTA YHTEYTTÄ

PL 47, 02151 Espoo
Puh. vaihde 020 722 111
Avoinna arkisin 8.00 - 16.30
Faksi 020 722 7001
Yhteydenottolomake

ASIAKASPALVELU

info@vtt.fi
Puh. 020 722 7070
Faksi 020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja
12.00 - 15.00