Sign In

Osaamisvaatimukset: Märkätilatöiden valvoja

 

​​

Märkätilatöiden valvojan henkilösertifiointi on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat märkätilojen rakennustöiden, kuten vedeneristys-, putki- ja kalusteasennus- sekä lattiavalutöiden valvon-ta- tai työnjohtotehtävissä. Tällaisia henkilöitä ovat mm. talonrakennustyömaiden työnjohtajat, vastaavat työnjohtajat, valvojat ja tekniset isännöitsijät.

Märkätilatöiden valvojan henkilösertifikaatin hakijalta edellytetään alla mainittua peruskoulutusta, työkokemusta sekä henkilösertifiointikoulutuksen suorittamista kokonaisuudessaan.

Peruskoulutus

Märkätilatöiden valvojalta edellytetään rakennusteknistä peruskoulutusta sekä rakenteiden, rakennusmateriaalien ja rakennusfysiikan riittävää tuntemusta. Hänellä on oltava vähintään ammattikorkeakoulu- tai vastaava aiempi tutkinto rakennusalalta.

Jos hakijan suoritettu tutkinto ei ole riittävä, edellytetään seuraavaa:

  • 10 vuoden kokemusta rakennusalalta, josta märkätilaan liittyvää työkokemusta vähintään 5 viime vuoden ajalta
  • Työnjohto- tai yrittäjäkokemusta, minkä voi todistaa esim. työtodistuksilla tai vastaavalla
  • Todistus märkätilatöiden valvojan lisäkoulutuspäivästä, jossa on käyty läpi rakennustekniikan perusteita (kantavuus, palo, lämmön - ja ääneneristys ja LVIS)  märkätiloihin painotettuina.

Henkilösertifiointikoulutus

Märkätilatöiden valvojan henkilösertifikaatin myöntämiseksi vaadittava osaaminen osoitetaan henkilösertifiointikoulutuksella, kirjallisella kokeella ja työnäytöllä. Henkilösertifiointikoulutukseen osallistuminen on pakollista. Kirjallinen koe ja  näyttö on suoritettava hyväksytysti.

Märkätilatöiden valvojille suunnattua henkilösertifiointikoulutusta järjestävät ainoastaan Eurofinskin hyväksymät oppilaitokset. Märkätilatöiden valvojien henkilösertifiointikoulutusta järjestävät Rateko, Amiedu ja TTS Työtehoseura.  Muiden tahojen järjestämää koulutusta ei hyväksytä henkilösertifiointiin johtavaksi koulutukseksi.

www.rateko.fi
www.amiedu.fi
www.tts.fi

Vain Eurofins Expert Services Oy:n hyväksymät oppilaitokset voivat käyttää markkinoinnissaan Eurofinsin nimeä ja henkilösertifikaattimerkkiä.

Työkokemus

Henkilösertifioidulta märkätilatöiden valvojalta edellytetään märkätilarakentamiseen liittyvää työkokemusta vähintään kolmen vuoden ajalta, esimerkiksi märkätilatöiden valvonta sekä märkätilojen suunnittelu, rakentaminen ja kuntotutkimus.

Henkilösertifikaatin hakeminen

Hae sertifikaattia Omasertifikaatti.fi -verkkopalvelussa. Liitä mukaan todistus henkilösertifiointikoulutuksesta ja työnäytöstä. Työkokemus osoitetaan tarvittaessa työtodistuksilla.  Rekisteröidy maksutta palvelun käyttäjäksi osoitteessa www.omasertifikaatti.fi.

Palvelussa voit jatkossa toimittaa sertifikaatin ylläpitoon tarvitsemasi dokumentit ja todistukset, päivittää omia tietoja ja maksaa vuosimaksun.

Raportointi ja täydennyskoulutus

Sertifikaatin voimassaolo edellyttää mm. raportointia ja osallistumista täydennyskoulutuksiin. Katso märkätilatöiden valvojan raportointi- ja täydennyskoulutusvaatimukset

Lue lisää henkilösertifioinnista

Osaamisvaatimukset
Raportointi ja täydennyskoulutus- vaatimukset
Hyvä tietää, kun tilaan toimeksiantoja henkilösertifikaatin haltijalta​
Tietoa ja ohjeita Omasertifikaatti.fi -palvelusta
Tietoa VTT-henkilösertifikaatin hakijalle ja haltijalle
Sertifikaattien maksutavat 

Sertifikaattien hinnat
Henkilösertifikaattikortti
Henkilösertifikaattimerkki
Voimassaolevat henkilösertifikaatit
Työkohdepöytäkirjat 

Ota yhteyttä
Asiakaspalvelu
Sähköpostiinfo@vtt.fi
Puhelin020 722 7070
Faksi020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja 12.00 - 15.00

​Henkilösertifioinnin asiakaspalvelu

Sähköposti 
henkilosertifiointi@vtt.fi

Puhelin  040 150 5862
Avoinna Ma-pe 10.00-11.30​​

OTA YHTEYTTÄ

PL 47, 02151 Espoo
Puh. vaihde 020 722 111
Avoinna arkisin 8.00 - 16.30
Faksi 020 722 7001
Yhteydenottolomake

ASIAKASPALVELU

info@vtt.fi
Puh. 020 722 7070
Faksi 020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja
12.00 - 15.00