Sign In

Hyvä tietää kun tilaan toimeksiantoja henkilösertifikaatin haltijalta

 

​Henkilösertifiointi on osoitus ammattihenkilön osaamisesta. Sen henkilösertifikaatin haltija on osoittanut, että hänen työkokemus on riittävä ja että hän on osallistunut koulutukseen ja osoittanut osaamisensa läpäistyllä kokeella.


Henkilösertifikaatti ei muuta rakennushankkeen osapuolten tavanomaisia vastuita, jotka määritellään määräyksissä ja sopimusasiakirjoissa. Rakentamiseen ryhtyvä on aina itse vastuussa rakentamismääräysten noudattamisesta. Urakoitsija on puolestaan vastuussa työn suorituksesta ja lopputuloksesta.

Henkilösertifikaatin myöntäjänä Eurofins Expert Services Oy ei ole vastuussa henkilösertifioidun ammattihenkilön työsuorituksesta tai lopputuloksesta. Eurofins Expert Services  Oy ei myöskään valvo henkilösertifikaatin haltijan toimintaa työmaalla ja työsuorituksien lopputulosta. Henkilösertifikaatin haltija raportoi joistakin työkohteistaan sertifikaatin myöntäjälle osoittaakseen, että osaamista ylläpidetään tekemällä työsuorituksia.

Palautetta henkilösertifikaatin haltijan työstä 

Henkilösertifikaatin haltijan työstä voi jättää palautetta sertifikaatin myöntäneelle Eurofins Expert Services Oy:lle. Sertifikaatin myöntäjä seuraa haltijoiden osaamista koko sen voimassaolonajan ja arvioi vuotuisesti, että voidaanko sertifikaatti pitää voimassa. Sertifikaatin haltijan saama palaute työn suoritukseen ja lopputulokseen liittyen vaikuttaa, kun arvioidaan voidaanko sertifikaatti uusia uudelle voimassaolokaudelle. Mikäli työn suorituksessa tai lopputuloksessa havaitaan suoranaisia virheitä, on palautteen jättäminen tervetullutta, koska se kertoo puutteista osaamisessa. 

Henkilösertifikaatin haltijan työtä koskevan palautteen pyydämme jättämään sähköpostilla osoitteeseen henkilosertifiointi@vtt.fi

Toivomme, että ilmoitukseen liitetään seuraavat tiedot 

  • henkilösertifikaatin haltijan nimi
  • henkilösertifikaatin numero
  • palautteen antajan rooli (esim. työn tilaaja, rakennuttaja)
  • työkuvaus/tehtävä jota palaute koskee
  • mahdollisesti kohde, jossa tehtävä on suoritettu
  • yksityiskohtainen kuvaus  annetusta palautteesta

Palautteen käsittelystä

Eurofins Expert Services Oy sertifikaatin myöntäjänä käsittelee saamansa palautteen. Saatu palaute käsitellään luottamuksellisesti henkilösertifikaatin haltijan kanssa. Eurofins Expert Services Oy ei raportoi palautteen käsittelystä sen antajalle.

Saatu palaute otetaan huomioon, kun arvioidaan sertifikaatin voimassaolon edellytyksiä joko voimassa olevan kauden aikana tai sertifikaatin uudistamisen yhteydessä.  Henkilösertifikaatin haltijalle voidaan antaa huomautus, henkilösertifikaatti voidaan pidättää määräajaksi tai myös peruuttaa, jos sertifioitu henkilö saa toistuvasti negatiivistä palautetta.

Lue lisää henkilösertifioinnista

Osaamisvaatimukset
Raportointi ja täydennyskoulutus- vaatimukset
Hyvä tietää, kun tilaan toimeksiantoja henkilösertifikaatin haltijalta​
Tietoa ja ohjeita Omasertifikaatti.fi -palvelusta
Tietoa henkilösertifikaatin hakijalle ja haltijalle
Henkilösertifikaattien maksutavat 

Henkilösertifikaattien hinnat
Henkilösertifikaattikortti
Henkilösertifikaattimerkki
Voimassaolevat henkilösertifikaatit
Sertifikaattihaku.fi -palvelu
Työkohdepöytäkirjat
Toimintaperiaatteet ja eettiset ohjeet​


Ota yhteyttä
Asiakaspalvelu
Sähköpostiinfo@vtt.fi
Puhelin020 722 7070
Faksi020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja 12.00 - 15.00

​Henkilösertifioinnin asiakaspalvelu

Sähköposti  
henkilosertifiointi@vtt.fi

Puhelin  040 150 5862
Avoinna Ma-pe 10.00-11.30​​

 

OTA YHTEYTTÄ

PL 47, 02151 Espoo
Puh. vaihde 020 722 111
Avoinna arkisin 8.00 - 16.30
Faksi 020 722 7001
Yhteydenottolomake

ASIAKASPALVELU

info@vtt.fi
Puh. 020 722 7070
Faksi 020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja
12.00 - 15.00