Sign In

Henkilösertifikaattien voimassaolon ehdot

 

​​​

​Henkilösertifikaatin voimassaolon ehto

Henkilösertifikaatti on voimassa toistaiseksi edellyttäen, että sertifikaatin haltija on toimittanut työkohde- ja täydennyskoulutustietonsa asianmukaisesti vuosittain ja maksanut vuosimaksun. Sertifikaatin voimassaolo edellyttää aktiivista osaamisen ylläpitoa ja sen raportointia. Raportit ja todistukset voi lähettää Omasertifikaatti.fi -palvelun kautta. Sertifikaatin voimassaolo lakkaa, mikäli haltija ei toimita työkohde- ja täydennyskoulutustietoja säännöllisesti tai ei maksa vuosimaksua.

Vanhentuneen henkilösertifikaatin haltija voi anoa sertifikaatin uusimista. Anottaessa korkeintaan kolme vuotta vanhentuneena olleen henkilösertifikaatin uusimista on vanhentuneen sertifikaatin haltijan osallistuttava täydennyskoulutukseen ja annettava uusi näyttö.

Anottaessa yli kolme vuotta vanhentuneena olleen henkilösertifikaatin uusimista on vanhentuneen sertifikaatin haltijan suoritettava kokonaisuudessaan uudelleen valmentava koulutus, kirjallinen koe ja näyttö voimassaolevien sääntöjen mukaisesti.

Henkilösertifikaatin peruuttaminen

Henkilösertifikaatti voidaan peruuttaa, mikäli sertifikaatin haltija ei noudata voimassaolevia sääntöjä, toimii hyvän rakentamistavan vastaisesti tai osoittaa törkeää välinpitämättömyyttä työssään.

Yleisin peruuttamisen syy on puutteellinen raportointi.

Henkilösertifikaatti on henkilökohtainen. Sertifikaatin tai henkilösertifikaattikortin väärinkäytöstä sertifikaatti peruutetaan ilman erillistä varoitusta. Väärinkäytöstä johtuvasta peruutuksesta seuraa 6 kuukauden karenssi. Karenssin jälkeen sertifikaattia voi hakea uudelleen. Uudelleen hakeminen edellyttää tässä tapauksessa kokonaisuudessaan valmentavan koulutuksen läpikäymistä, tentin suorittamista sekä uuden työnäytön antamista voimassaolevien sääntöjen mukaisesti. Henkilösertifiointielin ja tarvittaessa henkilösertifioinnin toimikunta selvittää sertifikaatin väärinkäyttötapaukset.

Sertifiointipäätös ja tietojen julkaiseminen Sertifikaattihaku.fi

Myönnetyt sertifikaatit rekisteröidään ja julkaistaan sertifikaattien hakukoneessa Sertifikaattihaku.fi.

Eurofins Expert Services Oy käsittelee hakemusasiakirjat luottamuksellisena ja arkistoi alkuperäiset hakemukset vähintään 10 vuoden ajan. Eurofins Expert Services Oy säilyttää henkilösertifikaatin haltijan lähettämät työkohdepöytäkirjat vähintään yhden henkilösertifikaatin voimassaolokauden ajan. Eurofins Expert Services Oy käsittelee työkohdepöytäkirjat luottamuksellisena ja luovuttaa saamiaan työkohdepöytäkirjoja ainoastaan sertifikaatin haltijalle.

Yhteystiedot sertifikaattien hakukoneeseen Sertifikaattihaku.fi

Julkaisemme hakukoneessa sertifikaattien perustiedot Sertifikaattihaku.fi -palvelussa. Lisämaksusta voit ostaa hakukoneeseen myös omat yhteystietosi ja/tai kotisivujen linkin. Näin ammattilaisia hakevat asiakkaat tavoittavat sinut nopeammin. Tietoa lisänäkyvyyden ostamisesta ja hinnoista
Ota yhteyttä
Asiakaspalvelu
Sähköpostiinfo@vtt.fi
Puhelin020 722 7070
Faksi020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja 12.00 - 15.00

​Henkilösertifioinnin asiakaspalvelu

Sähköposti  
henkilosertifiointi@vtt.fi

Puhelin  040 150 5862
Avoinna Ma-pe 10.00-11.30​​

 

OTA YHTEYTTÄ

PL 47, 02151 Espoo
Puh. vaihde 020 722 111
Avoinna arkisin 8.00 - 16.30
Faksi 020 722 7001
Yhteydenottolomake

ASIAKASPALVELU

info@vtt.fi
Puh. 020 722 7070
Faksi 020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja
12.00 - 15.00