Sign In

Toimeksiantojen tilaajan usein kysytyt kysymykset

 

Miten voin varmistaa, että henkilösertifikaatti on voimassa?

Voit tarkistaa henkilösertifikaatin voimassaolon Sertifikaattihaku.fi -palvelussa. Hakupalvelussa julkaistaan kaikki voimassaolevat henkilö- ja tuotesertifikaatit.


Kirjoittamalla sanahakuun henkilön nimen tai sertifikaattinumeron, saat tiedon onko sertifikaatti voimassa. Sertifikaatit, jotka eivät ole voimassa löytyvät ainoastaan sertifikaattinumerolla haettuna.

Onko  märkätilojen vedeneristäjän sertifikaatti pakollinen?

Märkätilojen vedeneristäjän sertifikaatti on vapaaehtoinen tapa osoittaa ammattitaito ja pätevyys. Tosin moni tilaaja, rakennuttaja, taloyhtiö tai vakuutusyhtiö voi edellyttää, että vedeneristyksen tekijällä on voimassaoleva märkätilojen vedeneristäjän sertifikaatti.

Mikä on henkilösertifioidun märkätilojen vedeneristäjän vastuu?

Henkilösertifiointi ei vaikuta tilaajan ja tekijän välisen vastuun jakautumiseen. Vastuut määritellään määräyksissä ja sopimusasiakirjoissa. Rakentamiseen ryhtyvä on aina itse vastuussa rakentamismääräysten noudattamisesta.

Voiko yrityksellä olla märkätilojen vedeneristäjän sertifikaattia?

Henkilösertifikaatti on henkilökohtainen.  Vedeneristyksen tekijällä on oltava voimassa oleva henkilösertifikaatti, jotta voidaan sanoa, että vedeneristyksen on tehnyt sertioitu märkätilojen vedeneristäjä. Yrityksellä ei myönnetä henkilösertifikaatteja.

Onko Eurofins Expert Servicellä kaikki märkätiloista tehdyt työkohdepöytäkirjat?

Eurofins Expert Servicellä ei ole kaikkia märkätilojen vedeneristäjien työkohdepöytäkirjoja. Henkilösertifikaatin haltijat toimittavat muutaman työkohdepöytäkirjan vuosittain osoittaakseen että pitävät ammattitaitoaan yllä. Kaikkia kohteita ei tarvitse raportoida.

Eurofins Expert Services Oy säilyttää henkilösertifikaatin haltijan lähettämät työkohdepöytäkirjat vähintään yhden henkilösertifikaatin voimassaolokauden ajan (= 1vuosi). 

 

Työkohdepöytäkirjaa ei löydy, voinko saada kopion työkohdepöytäkirjasta Eurofinsilta?

Eurofins Expert Services Oy käsittelee saamansa työkohdepöytäkirjat luottamuksellisena ja luovuttaa saamiaan raportteja ja työkohdepöytäkirjoja ainoastaan henkilösertifikaatin haltijalle. Kolmannelle osapuolelle tietoja ei toimiteta.
 
Henkilösertifikaatin haltijan tulee säilyttää työkohdepöytäkirjat ja raportit omassa arkistossaan.
 

Miten annan palautetta henkilösertifikaatin haltijan työstä?

​Voit antaa palautetta henkilösertifikaatin haltijan työstä sähköpostilla henkilosertifiointi@vtt.fi. Saatu palaute otetaan huomioon, kun arvioidaan sertifikaatin voimassaolon edellytyksiä joko voimassaolevan kauden aikana tai sertifikaatin uudistamisen yhteydessä. Eurofins Expert Services Oy käsittelee saamansa palautteen luottamuksellisesti henkilösertifikaatin haltijan kanssa. Eurofins Expert Services ei raportoi palautteen käsittelystä sen antajalle.

Lue lisää palautteen antamisesta

"hyvä tietää kun tilaan toimeksiantoja henkilösertifikaatin haltijalta" 
Ota yhteyttä
Asiakaspalvelu
Sähköpostiinfo@vtt.fi
Puhelin020 722 7070
Faksi020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja 12.00 - 15.00

​Henkilösertifioinnin asiakaspalvelu

Sähköposti  
henkilosertifiointi@vtt.fi

Puhelin  040 150 5862
Avoinna Ma-pe 10.00-11.30​​

 

 

OTA YHTEYTTÄ

PL 47, 02151 Espoo
Puh. vaihde 020 722 111
Avoinna arkisin 8.00 - 16.30
Faksi 020 722 7001
Yhteydenottolomake

ASIAKASPALVELU

info@vtt.fi
Puh. 020 722 7070
Faksi 020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja
12.00 - 15.00