Sign In

KOTEL- 50 vuotta yhteistyötä ja luotettavampaa elektroniikkaa

13.2.2017

​​

Vuonna 1967 joukko suomalaisia elektroniikka-alan yrityksiä ja valtion laitosten edustajia, mukana myös VTT, perustivat yhteistyöfoorumin nimeltä KOTEL. Tavoitteena oli kehittää elektroniikka-alan testaustoimintaa, jakaa tietoa ja parantaa yhteistyötä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tätä kaikkea KOTEL on edelleen, 50 vuotta myöhemmin. ​

​Myös VTT ja VTT Expert Services ovat edelleen aktiivisesti mukana KOTELin toiminnassa.

Koneella hyödynnetään KOTELin ammattilaisten verkostoa

Kone on ollut KOTELin jäsen vuodesta 1969. Tänä päivänä toimintaan osallistuu muutamia kymmeniä Konelaisia. Yksi heistä on Koneella luotettavuusasioissa laatupäällikkönä toimiva Lauri Nevavuori. Hän on ollut Kotelin toiminnassa mukana vuodesta 2010 ja osallistuu luotettavuus-työryhmän toimintaan.

Näin Nevavuori listaa KOTELin hyötyjä Koneelle:

  • Saamme hyvän ymmärryksen teknologian kehityksen historiasta.
  • KOTEL on loistava alusta testata ajatuksiamme ja kuulla kokemuksia muilta. Usein tulee todettua, että vaikka firmat tekevät täysin eri asioita, haasteet ja hyvät käytännöt ovat hyvin samankaltaisia.
  • KOTELissa on mahdollisuus​ ideoida ja osallistua projekteihin jotka yksin voisi helposti jäädä tekemättä.

"KOTEL on loistava foorumi pysyä ajan tasalla, haastaa itseään ja ben​chmarkata muita luotettavuusasioissa. Työryhmämme porukka on aika tiivis ja mukana on saman henkisiä ihmisiä. Vaikka perinteinen järjestötoiminta on saanut rinnalleen paljon muita verkostoitumis- ja tiedonjakotapoja, en usko, että mikään näistä kokonaan korvaa ihmisten kasvotusten tapaamista ja keskustelua. KOTEL on ja tulee pysymään hyvänä alustana tuottaa lisäarvoa ja tietoa osallistujille", summaa Nevavuori.

KOTELissa toimitaan työryhmissä

KOTELissa on mukana 20 elektroniikka-alan yritystä. "Aktiivisia työryhmiä meillä on 5 elektroniikan eri osa-alueilla mm. ympäristötestien, luottavuuden ja ohjelmistotekniikan työryhmät. Työryhmissä verkostoidutaan ja käydään läpi mm. alan standardisointiin liittyviä kysymyksiä", kertoo KOTELin toiminnanjohtajana jo vuodesta 1990 toiminut VTT Expert Services Oy:n liiketoimintapäällikkö Antti Turtola.

Tutkimushankkeista tietoa yritysten tuotekehitykseen

Tutkimushankkeita on tehty jo 80-luvulta lähtien. "Vuosikymmenten saatossa on tehty erittäin mittaviakin tutkimushankkeita, viime vuosina kuitenkin pienempiä. Usein tutkimuskohteet liittyvät esim. uusiin komponenttiteknologioihin, kun halutaan selvittää, millainen vaikutus niillä on elektroniikan luotettavuuteen. KOTELin tutkimushankkeet tarjoavat jäsenyrityksille mahdollisuuden päästä mukaan suhteellisen pienellä kustannuksella ja saada näin tietoa oman tuotekehityksensä tueksi."

Tällä hetkellä käynnissä on kaksi tutkimushanketta: Reliability of Polymer Materials sekä Reliability Testing at Component-Subsystem-System Level.

Kansainvälistäkin yhteistyötä

Kansainvälinen yhteistyö oli jo 60-luvulla perustajajäsenten mielessä. Vuosien saatossa sitä on tehty ensin pohjoismaisella tasolla ja nyt myöhemmin eurooppalaisella tasolla. Maaliskuussa 15.-16.3., kun KOTEL juhlii 50 vuotista taivaltaan, järjestetään myös eurooppalaisen yhteistyöorganisaation CEEESin kokous.

Lue lisää ja tutustu KOTELin toimintaan http://www.kotel.fi/fi/indexAsiakaspalvelu
Sähköpostiinfo@vtt.fi
Puhelin020 722 7070
Faksi020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja 12.00 - 15.00

OTA YHTEYTTÄ

PL 47, 02151 Espoo
Puh. vaihde 020 722 111
Avoinna arkisin 8.00 - 16.30
Faksi 020 722 7001
Yhteydenottolomake

ASIAKASPALVELU

info@vtt.fi
Puh. 020 722 7070
Faksi 020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja
12.00 - 15.00