Sign In

Panelia Woods hyödyntää VTT-tuotesertifikaattia vedeneristekynnyksen markkinoinnissa

3.10.2016

​​

​Panelia Woods on perheyritys, jonka historia juontaa juurensa vuoteen 1959. Aluksi yritys toimi metallipuolella, mutta 70-luvulla materiaali vaihtui puuhun.

Panelia Woods näki, että markkinoilla oli tarvetta kosteutta kestävälle, mitoiltaan määräykset ja suositukset täyttävälle vedeneristekynnykselle. Ari Lehtiniemi lähti sitä suunnittelemaan ja patenttihakemus jätettiin 11.4.2013.

Uuden tuotteen testaus ulkopuolisella taholla oli itsestään selvää

Yritys piti selvänä, että uusi tuote testataan VTT Expert Service Oy:ssä. Lisäksi, jos tuotteella on ulkopuolisen tahon myöntämä tuotesertifikaatti, se antaa huomattavaa uskottavuutta sille. Panelia Woodsista soitettiin aluksi VTT Expert Servicen Lina Markelin-Rantalalle, joka toimii sertifioinnissa tuotepäällikkönä. Markelin-Rantala kertoi projektin kulusta ja aikataulutti sen.

Testitapoihin vaikuttavat tuotteen käyttötarkoitus

Ensin tehdään tyyppitestit, joilla osoitetaan tuotteen toimivuus aiottuun käyttötarkoitukseensa märkätilassa, jossa rakentamista sääntelevät vahvasti rakentamismääräykset ja muu alan ohjeistus. Testaamisen jälkeen voidaan käynnistää sertifiointiprosessi käsittäen tulosten arvioinnin sekä tuotannon ja tuotannon laadunvalvonnan tarkastamisen. Rakennuspalveluiden ja -tuotteiden tuotepäällikkö Hannu Hyttinen jatkoi käytännön toimien kanssa. Hyttisen kanssa suunniteltiin testaustapaa ja sovittiin testimateriaalien toimittamisesta. Sen jälkeen rakennettiin yhdessä testiallas vedeneristekynnyksistä ja testaus saattoi alkaa. Testauskohteena oli kynnysten vedenpitävyys ja kosteuden kestävyys. Testauksen jälkeen haettiin tuotteelle sertifikaatti.

VTT-sertifikaatista on huomattavaa hyötyä markkinoinnissa

Panelia Woods on käyttänyt VTT-sertifikaattia markkinoinnissa. Se mainitaan näkyvästi yrityksen internet-sivuilla ja esitteissä. Sertifikaatti kuuluu olennaisena osana tietopakettiin, joita lähetetään suunnittelijoille, rakennuttajille, rakennusliikkeille, urakoitsijoille, kaupalle sekä vesieristysasentajien koulutusta antaville oppilaitoksille. Panelia Woodsin hallituksen puheenjohtaja Jussi Lehtiniemi tiivistääkin: "Olemme olleet VTT-sertifikaattiin erittäin tyytyväisiä. Se on ollut suurena apuna vedeneristekynnyksen markkinoinnissa."

Yhteistyö jatkuu

​VTT Expert Servicesin ja Panelia Woodsin yli kaksi vuotta jatkunut yhteistyö saa j​​atkoa uuden tuotteen parissa. Tällä hetkellä neuvotellaan uusien, juuri markkinoille tulevien, 2 mm:n PVC kerroksella päällystettyjen väliovien puukarmien testaamisesta ja sertifikaatin hakemisesta. 

​Karmit kestävät erityisen hyvin märkätilojen kosteutta, mutta soveltuvat hyvin myös muihin tiloihin suuren iskunkestävyytensä ansiosta. Uusien karmien on tarkoitus parantaa ratkaisevasti nykyisten välioven karmien heikoimmat ominaisuudet eli maalien irtoaminen vähäisestäkin roiskevedestä sekä melkeinpä kaikissa käytössä olleissa karmeissa näkyvä kolhuista johtuva maalin irtoileminen. Tavoitteena on, että uudet välioven karmit säilyvät käytössä uudenveroisina vuosikymmeniä.

Lisätietoa

www.paneliawoods.fi


Asiakaspalvelu
Sähköpostiinfo@vtt.fi
Puhelin020 722 7070
Faksi020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja 12.00 - 15.00

OTA YHTEYTTÄ

PL 47, 02151 Espoo
Puh. vaihde 020 722 111
Avoinna arkisin 8.00 - 16.30
Faksi 020 722 7001
Yhteydenottolomake

ASIAKASPALVELU

info@vtt.fi
Puh. 020 722 7070
Faksi 020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja
12.00 - 15.00