Sign In

Kun CE-merkintä ei ole mahdollista, löytyy apu tyyppihyväksynnästä, varmennustodistuksesta ja valmistuksen laadu

11.12.2013

​Kaikkia rakennustuotteita ei voida CE-merkitä sillä merkintä on mahdollinen vain tuotteille, joille on harmonisoitu tuotestandardi tai Eurooppalainen tekninen arviointi (ETA).

Kun CE-merkintämahdollisuus puuttuu, voi rakennustuotteentuotteen kelpoisuuden osoittaa kansallisilla hyväksyntämenettelyillä: tyyppihyväksynnällä, varmennustodistuksella ja/tai valmistuksen laadunvalvonnalla.

Ympäristöministeriö valtuutti 7.11.2013 VTT Expert Services Oy:n jatkamaan toimintaansa rakennustuotteiden tyyppihyväksyntälaitoksena. Samalla meidät hyväksyttiin ensimmäisten toimijoiden joukossa myöntämään rakennustuotteille varmennustodistuksia ja toimimaan laadunvalvonnan varmentajana.

Tyyppihyväksyntä edellyttää valmistuksen laadunvalvontaa

Tyyppihyväksyntä myönnetään ympäristöministeriön antaman asetuksen perusteella.
Katso kaikki tyyppihyväksyntäasetukset täältä.

Tyyppihyväksynnän myöntämisen edellytyksenä on, että valmistajalla on sopimus laadunvalvonnasta valtuutetun laadunvalvonnan varmentajan kanssa ja että tyyppitestit on tehty akkreditoidussa laboratoriossa.

Tyyppihyväksytyissä tuotteissa ja sen dokumenteissa voi käyttää tyyppihyväksyntämerkkiä.
Lue lisää rakennustuotteiden tyyppihyväksyntäpalvelustamme.

Varmennustodistus on tyyppihyväksyntää kevyempi menettely

Varmennustodistus voidaan myöntää Ympäristöministeriön määrittelemille tuoteryhmille. Myös varmennustodistuksen myöntämisen edellytyksenä on, että valmistajalla on sopimus laadunvalvonnasta valtuutetun laadunvalvonnan varmentajan kanssa ja että tyyppitestit on tehty akkreditoidussa laboratoriossa.

Varmennustodistusasiakkaanamme saat käyttöösi VTT Expert Services Oy:n varmennustodistusmerkin, jolla voi viestiä hyväksynnästä esim. tuotteen pakkauksessa tai dokumenteissa. Merkkiä voi käyttää tuotteen markkinoinnissa ja viestinnässä.
Lue lisää rakennustuotteiden varmennustodistuspalvelustamme.

Laadunvalvonnan tekee laadunvalvonnan varmentaja

Valmistuksen laadunvalvontaa voi käyttää tuotteen kelpoisuuden osoittamiseen yksinäänkin kun tuotteelle ei voida myöntää tyyppihyväksyntää tai varmennustodistusta. Ympäristöministeriön hyväksymä laadunvalvonnan varmentaja varmentaa tuotannon sisäisen laadunvalvontajärjestelmän.

Valmistuksen laadunvalvonta-asiakkaanamme saat käyttöösi VTT Expert Services Oy:n valmistuksen laadunvalvonta -merkin, jolla voi viestiä hyväksynnästä esim. tuotteen pakkauksessa tai dokumenteissa. Merkkiä voi käyttää myös tuotteen markkinoinnissa.
Lue lisää rakennustuotteiden laadunvalvonnan varmentamisen palveluistamme.

OTA YHTEYTTÄ

PL 47, 02151 Espoo
Puh. vaihde 020 722 111
Avoinna arkisin 8.00 - 16.30
Faksi 020 722 7001
Yhteydenottolomake

ASIAKASPALVELU

info@vtt.fi
Puh. 020 722 7070
Faksi 020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja
12.00 - 15.00