Sign In

Tulikivellä ollaan valmiina CE-merkinnän pakollisuuteen

8.3.2012

Rakennustuotteiden CE-merkintä muuttuu kaikissa EU-jäsenmaissa pakolliseksi kesällä 2013. Muutos koskee myös suomalaisen Tulikivi Oyj:n tulisijatuotteita. Merkinnän pakollisuus on maailman suurimmalle lämpöä varaavien tulisijojen valmistajalle tervetullut. 


”Tuotannostamme puolet menee vientiin. Olemme siksi jo pitkään merkinneet tuotteemme CE-merkillä, joka on jo nyt pakollinen monissa Euroopan maissa. On hyvä asia että jatkossa merkintä on pakollinen myös Suomessa.” toteaa Tulikivi Oyj:n tuotekehityspäällikkö Jari Sutinen.

CE-merkinnän pakollisuuden myötä Suomessa asetetaan ensimmäistä kertaa vaatimuksia tulisijojen testauksen ja merkintöjen suhteen. ”Tämä on myös asiakkaan etu, sillä merkintä mahdollistaa tuotteiden vertailun. CE-merkki on lisäksi osoitus tuotteiden laadusta ja turvallisuudesta."

Testauksella selvitetään palamisen päästöt ja hyötysuhde

CE-merkinnän yksi edellytys on tuotteiden testaus ilmoitetun laitoksen testauslaboratoriossa. Testimenetelmät ja luokitusjärjestelmät määrittelee harmonisoitu tuotestandardi. Vaatimustasot asetetaan kansallisesti.

Tulikiven varaavista tulisijoista suurin osa testataan VTT Expert Services Oy:n testauslaboratoriossa. ”Testauksessa mittaamme mm. palamisen päästöjä ja laskemme puun polton hyötysuhteen”, kertoo Tulikiven kanssa pitkään yhteistyötä tehnyt VTT Expert Services Oy:n tuotepäällikkö Heikki Oravainen.

”CE-merkinnän vaatiman päästömittauksen lisäksi teemme myös muita mittauksia esim. kokonaishiilivetyjen-, typen oksidien ja hiukkasten päästöjen mittauksia. Näitä vaaditaan monissa Euroopan maissa. Varmistamme että kohdemaiden vaatimukset ovat tiedossa ja että tuotteita testataan riittävästi niiden tarpeisiin.”

Vaatimustenmukaisuuden osoittamiseen liittyvän testauksen lisäksi VTT:n ja Tulikiven lähes 20 vuoden yhteistyössä on nähty paljon erilaisia tuotekehitysprojekteja ja standardointiin liittyvää yhteistyötä. ”VTT on ollut meille hyvä ja osaava kumppani”, kiittelee Sutinen.

Designia ja tekniikka vai kokonainen lämmitysjärjestelmä

Kuluttajat arvostavat tänä päivänä paitsi tulisijan teknisiä ominaisuuksia, myös takan sisustuksellisuutta. Kokonaisuutena designin merkitys tulisijojen ostopäätöksen vaikuttajana onkin Sutisen mukaan selkeästi kasvamassa.

Kaiken taustalla on kuitenkin teknisesti toimiva ja ympäristöystävällinen tulisija. Tulikivellä on tehty onnistuneesti pitkäjänteistä kehitystyötä puhtaamman polttotekniikan parissa.

Uusin aluevaltaus liittää tulisijan osaksi vesikiertoista hybridilämmitystä. Tulikivi Green tuoteperheen tekniikka mahdollistaa tulisijan varaaman lämmön siirtämisen esim. vesikiertoiseen lattialämmitykseen. ”Tämä on vastauksemme rakennusten energiatehokkuuskeskusteluun. Tulisijan liittäminen osaksi taloteknisiä järjestelmiä on tulevaisuuden suuntaus, joka ohjaa vahvasti tuotekehitystämme.” summaa Jari Sutinen.

VTT Expert Services Oy apuna CE-merkintäasioissa 

Rakennustuotteiden CE-merkintä muuttuu kaikissa EU-jäsenmaissa pakolliseksi, kun rakennustuoteasetus tulee voimaan heinäkuussa 2013. Jos tuotteelle on olemassa harmonisoitu tuotestandardi tai ETA-hyväksyntä, on tuotteelle lähtökohtaisesti hankittava CE-merkintä. Näin on myös siinä tapauksessa, että tuotetta myydään vain Suomessa.

VTT Expert Services Oy toimii ilmoitettuna laitoksena, joka auttaa kaikissa CE-merkintään liittyvissä kysymyksissä mm. testauksessa ja laadunvalvonnassa. Autamme asiakkaan tehokkaasti läpi CE-merkintäprosessin.


Ota yhteyttä
Asiakaspalvelu
Sähköpostiinfo@vtt.fi
Puhelin020 722 7070
Faksi020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja 12.00 - 15.00

OTA YHTEYTTÄ

PL 47, 02151 Espoo
Puh. vaihde 020 722 111
Avoinna arkisin 8.00 - 16.30
Faksi 020 722 7001
Yhteydenottolomake

ASIAKASPALVELU

info@vtt.fi
Puh. 020 722 7070
Faksi 020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja
12.00 - 15.00