Sign In

Asbesti- ja haitta-aineasiantuntija voi nyt osoittaa osaamisensa VTT-henkilösertifikaatilla

6.6.2012

VTT-henkilösertifiointi laajenee asbesti- ja haitta-aineasiantuntijoihin (AHA-asiantuntijat). AHA-asiantuntijalla on valmiudet toimia asbesti- ja haitta-ainekartoittajana, laatia rakennusaikaisia purku- ja pölynhallintasuunnitelmia ja toimia niiden valvojana ja asiantuntijana.

VTT-henkilösertifikaatilla AHA-asiantuntija todistaa osaamisensa olevan ajan tasalla. Samalla esim. remontin tilaaja tai rakennusalan työnantaja varmistuu henkilön ammattitaidosta ja siitä, että ammattilainen toimii hyvän rakennustavan mukaisesti.

Asbesti- ja haitta-aineasiantuntijan sertifiointitarve lähti alan omasta aloitteesta. ”Alalle kaivattiin yhteisesti sovittuja pelisääntöjä, jotta toiminnan laatu ja turvallisuus voitaisiin taata” toteaa VTT Expert Services Oy:n pääarvioija Lina Markelin-Rantala.

Henkilösertifikaatin hankkimismahdollisuus on otettu alalla hyvin vastaan. RATEKO järjesti ensimmäisen AHA-asiantuntijoiden koulutustilaisuudet maalis- ja huhtikuussa. Seuraava koulutus järjestetään lokakuussa. Nyt odotetaan tenttien ja näyttötöiden valmistumista.

AHA-asiantuntijoilla on kokemusta

Henkilösertifioidulta AHA-asiantuntijalta edellytetään vankkaa kokemusta alalta sekä asbesti- ja haitta-aineiden ominaisuuksien tuntemusta. Sertifioitu AHA-asiantuntija on osallistunut valmentavaan koulutukseen ja suorittanut kirjallisen tentin ja näyttökokeen. Lisäksi häneltä edellytetään säännöllistä raportointia työkohteista ja osallistumista täydennyskoulutukseen.

Henkilösertifioidun AHA-asiantuntijan kokemusvaatimukset

  • Vähintään rakennus-, talotekniikan tai terveystekniikan teknikon tutkinto ja rakennusalaan liittyvää työkokemusta vähintään 2 vuoden ajalta.
  • Tai vähintään 5 vuoden kokemus asbesti- ja haitta-aineiden kartoitusten ammattimaisesta suorittamisesta.
  • Sekä vanhojen rakenteiden, Suomessa käytettyjen rakennusmateriaalien ja asbesti- ja haitta-aineiden ominaisuuksien tuntemus.

VTT-henkilösertifiointi on laajasti käytössä

VTT-henkilösertifikaatti auttaa varmistamaan alan ammattilaisten osaamisen. Sen avulla luodaan yhteisesti hyväksytty tapa toimia, varmistetaan henkilöiden osaaminen ja toiminnan laatu sekä turvallisuus.

VTT-henkilösertifikaatin voivat saada: AHA-asiantuntijat, märkätilojen vedeneristäjät, märkätilatöiden valvojat, ohutlevykattoasentajat, rakennusten lämpökuvaajat, rakennusterveysasiantuntijat, rakenteiden kosteuden mittaajat, rakennusten tiiviyden mittaajat ja palokatkoasentajat. Sertifikaatteja on voimassa noin 6000 kpl. Henkilösertifioitu ammattilainen voi todistaa osaamisensa VTT-henkilösertifikaattikortilla.

Ota yhteyttä
Asiakaspalvelu
Sähköpostiinfo@vtt.fi
Puhelin020 722 7070
Faksi020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja 12.00 - 15.00

OTA YHTEYTTÄ

PL 47, 02151 Espoo
Puh. vaihde 020 722 111
Avoinna arkisin 8.00 - 16.30
Faksi 020 722 7001
Yhteydenottolomake

ASIAKASPALVELU

info@vtt.fi
Puh. 020 722 7070
Faksi 020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja
12.00 - 15.00