Sign In

Uudet palotestaustilat tarjoavat monipuolisia testausmahdollisuuksia

14.6.2011

​VTT Expert Services Oy ottaa syksyllä käyttöön Suomessa ainutlaatuiset palotestaustilat. Espoon Otaniemen palolaboratorion peruskorjaus valmistuu elokuussa. Se on toteutettu Alvar Aallon suunnitteleman rakennuksen henkeä kunnioittaen, tinkimättä tilojen toiminnallisuudesta.

Uudet nestekaasu-uunit ja entistä toimivampi sammutushalli

Merkittävin laiteuudistus on rakenteiden palotestaukseen käytettävien uunien uusiminen. Vanhat polttoöljyllä toimivat uunit korvataan uusinta tekniikkaa olevilla nestekaasu-uuneilla.

Jatkossa rakenteiden testauksessa on käytössä kaksi uunia: vertikaaliuuni ja ns. kombiuuni. Kombiuunissa on vaakarakenteiden lisäksi mahdollista testata pilareita sekä erilaisia kulma- ja liitoskappaleita. Kummassakin uunissa koekappaleet voidaan testata myös kuormitettuina. Uunien uuden tyyppiset asennuskehät helpottavat koekappaleiden asentamista.

Peruskorjauksen yhteydessä uusitaan myös rakennusmateriaalien paloluokitukseen käytettävä keskeinen testauslaite, SBI-laite. Laitteen konstruktio ja uusittu testaustila helpottavat koekappaleiden käsittelyä.

Sammutushalliin voi jatkossa rakentaa entistä korkeampia ja tilavuudeltaan suurempia testitiloja. Hallissa ei tarvita lisägeneraattoreita, sillä kaikki sähkö saadaan helposti omasta sähköverkosta. Myös tarvittava vesi saadaan kiinteistön vesijohdosta, eikä erillisiä vesilähteitä tarvita.

Asiakastarpeet on huomioitu tiloja suunniteltaessa

Uunien lisäksi niiden ohjausjärjestelmät uudistuvat ja tiedonkeruujärjestelmät monipuolistuvat. Uunikokeiden seuraaminen erillisen asiakastilan monitoreilta mahdollistaa myös savuttavien ja lämpösäteilevien kokeiden seuraamisen.

Asiakkaiden käyttöön tarkoitetut uudistetut asennustilat helpottavat asennustyön joustavuutta. Lisäksi sammutushallin yhteyteen on varattu asiakkaiden käyttöön omat sosiaalitilat.

Työturvallisuuteen ja ergonomiaan on kiinnitetty erityistä huomiota tiloja ja laitteita suunniteltaessa.

Ympäristöystävällisempää testausta

Peruskorjauksen yhteydessä on minimoitu palotestauksen ympäristövaikutukset. Savukaasujen uusi puhdistuslaitteisto ja 45 metriin korotettu savupiippu vähentävät merkittävästi testauksen päästöjä. Puhdistuslaitteen jälkeen puhdistetut savukaasut ohjautuvat aina savupiippuun. Lisäksi alipaineistettu sammutushalli ja sen tiivistetty vaippa estävät suorat päästöt ulkoilmaan.

Hyödynnä uudet palotestaustilat jo syksyllä

Palotestaustilat otetaan käyttöön vaiheittain elo-syyskuussa.

Ensimmäiset asiakastoimeksiannot teemme materiaalien palotestauksessa. Tämän jälkeen sammutushallissa aloitetaan sammutusjärjestelmätestaus. Syyskuussa teemme uusilla nestekaasu-uuneilla ensimmäiset rakennetestit.

Ota yhteyttä
Asiakaspalvelu
Sähköpostiinfo@vtt.fi
Puhelin020 722 7070
Faksi020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja 12.00 - 15.00

OTA YHTEYTTÄ

PL 47, 02151 Espoo
Puh. vaihde 020 722 111
Avoinna arkisin 8.00 - 16.30
Faksi 020 722 7001
Yhteydenottolomake

ASIAKASPALVELU

info@vtt.fi
Puh. 020 722 7070
Faksi 020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja
12.00 - 15.00