Sign In

VTT:n ja Centaurea Oy:n välillä eivät kipinät sinkoile

12.5.2010

​​

​Centaurea Oy:n ja VTT:n yhteinen taival sisältää lukuisia esitutkimuksia, sertifiointeja, mittaustoimeksiantoja ja räjähdyssuojaustestauksia. Vuonna 1995 alkanut yhteistyö on ajan kuluessa syventynyt kumppanuudeksi – yhteinen sävel on löytynyt.


Centaurea Oy on kotimainen kannettavien, teollisten työvalaisimien valmistaja, jonka tuotteet on tarkoitettu vaativiin olosuhteisiin, erityisesti räjähdysvaarallisiin tiloihin.

Centaurea Oy:n tekninen johtaja Tarmo Rintala kertoo sertifioinnin olevan hyvin merkittävä asia yritykselle, sillä esimerkiksi räjähdysvaarallisiin tiloihin tarkoitettuihin tuotteisiin kohdistuu paljon erilaisia viranomaismääräyksiä. Myös asiakkaat odottavat tuotteilta ehdotonta luotettavuutta ja laatua.

Vaatimusten todentamisessa yritys käyttää runsaasti vuoden vaihteessa yhtiöitetyn VTT Expert Services Oy:n asiantuntijapalveluja mm. tuotesertifikaattien saamiseksi.

Tunnettuus luo turvallisuutta

Mielikuvaan tuotteen luotettavuudesta ja asiakkaiden ostopäätökseen vaikuttavat itse sertifikaatin lisäksi sertifikaatin myöntänyt ilmoitettu laitos, jollainen VTT:kin on.

”Jos sertifikaatin myöntänyt laitos ei ole tunnettu, asiakkaan epävarmuus kasvaa eikä luottamus tuotteisiin ole silloin kunnossa. Yhteistyö kansainvälisesti tunnetun ja kokeneen ilmoitetun laitoksen kanssa antaa hyvän kivijalan tuotteidemme markkinoinnille, sillä 90 % liikevaihdostamme tulee ulkomaisilta asiakkailta”, Rintala sanoo.

Maailmanlaajuisen tunnettuuden parantaminen on VTT Expert Services Oy:ssä jatkuvan panostuksen kohteena.

Valttikorttina nopeus

”VTT Expert Services Oy:n kanssa pystymme toimimaan yrityksemme ketterien arvojen mukaisesti, ja näin tuotteiden markkinoille pääsy nopeutuu. Haluamme olla tuotekehityksen kärjessä ja siirtää olemassa olevan tekniikan nopeasti tuotteisiin. Lisäksi tavoitteenamme on, että tuotteemme ovat uusimpien määräysten mukaisia heti kun se vain on mm. uusien standardien osalta mahdollista. ATEX-direktiivissä mainittu State-of-Art toimintatapa toimii meillä käytännössä”, Rintala kertoo.

VTT Expert Services Oy:n hyväksynnät tuotteille ja laatujärjestelmille ovat riittävä osoitus laitteen Ex-suojauksesta (Ex = explosive, räjähtävä) ja ATEX-direktiivin mukaisuudesta koko Euroopan talousalueella. Erillisiä lisäselvityksiä ei siis tarvita, mikä omalta osaltaan nopeuttaa tuotteen lanseerausta markkinoille.

Euroopan ulkopuolisissa maissa tarvitaan pääsääntöisesti myös paikallisia hyväksyntöjä. IECEx-hyväksyntäjärjestelmä auttaa markkinoille pääsemistä joissakin maissa. IECEx on IEC-sertifiointijärjestelmä, joka kattaa laitteiden käytön räjähdysvaarallisissa olosuhteissa.​

Ota yhteyttä
Asiakaspalvelu
Sähköpostiinfo@vtt.fi
Puhelin020 722 7070
Faksi020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja 12.00 - 15.00

OTA YHTEYTTÄ

PL 47, 02151 Espoo
Puh. vaihde 020 722 111
Avoinna arkisin 8.00 - 16.30
Faksi 020 722 7001
Yhteydenottolomake

ASIAKASPALVELU

info@vtt.fi
Puh. 020 722 7070
Faksi 020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja
12.00 - 15.00