Sign In

Tavoitteena energiatehokas, terveellinen ja turvallinen koti

27.9.2010

​​

​Energiatehokkaassa talossa ei ikkunalaudalla nukkuvan kissan viiksikarvat heilu ja villasukissa tassuttelusta voi luopua. Lämpö pysyy visusti sisällä, eristeet eivät kerää kosteutta ja energiankulutus on minimaalista. Näitä ominaisuuksia rakentamisessa tavoitellaan nyt ja tulevaisuudessa.


Energiatehokkuuden jatkuva parantaminen on päivän sana. Jatkuvasti kiristyvät rakentamisen energiamääräykset luovat paineita tuotekehitykselle.

Suomalainen SPU Systems Oy luotsaa markkinoille eristysmateriaaleja ja –ratkaisuja, joita käytetään sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Liikeidean ytimessä on ajatus tarjota rakennusten käyttäjille ja omistajille energiataloudellisia ja paloturvallisia ratkaisuja.

SPU Systemsin varatoimitusjohtaja Janne Jormalaisen mukaan markkinoilla selviää parhaiten panostamalla vahvasti toiminnan kehittämiseen ja tuotteiden tutkimukseen.

”Alalla on kova kilpailu ja olemme lähteneet siitä, että jatkuvalla tuotekehityksellä ja kilpailueduillamme pärjätään. Kilpailuetumme perustuvat portfolioon, joka sisältää tavoitteen tuotejohtajuudesta, asiakkaiden tuntemisen sekä palvelun ja kilpailukyvyn varmistamisen toiminnassa.”

Lisää kierroksia tuotekehityskoneeseen

Yksin ei pärjää kukaan. VTT Expert Services Oy tukee SPU Systemsin tuotekehitystyötä tekemällä monipuolista testausta aina palokokeista eristystehokkuusmittauksiin. VTT on aktiivisesti mukana myös sertifioinneissa ja projekteissa, jotka vievät koko rakennusalaa eteenpäin. 80-luvulla alkanut yhteinen taival VTT:n kanssa on vuosien myötä syventynyt ja monipuolistunut.

”Yhteistyö VTT:n kanssa on toiminut hyvin ja arvostamme heidän ammattitaitoaan. VTT:n rooli tuotekehityksemme tukena on hyvin tärkeä, sillä jatkuva kehitys on strategiamme kulmakivi. Koska liikumme maailman huipputasolla, tarvitsemme huippuosaajia kumppaneiksemme”, Jormalainen tähdentää.

Hyvä esimerkki yhteisestä ponnistuksesta on SPU Passiivikatto, jolle VTT on tehnyt runsaasti tuotetestausta (ks. kuva alla).SPU Passiivikaton kehittämiseen on käytetty mittavasti VTT Expert Services Oy:n testiarsenaalia.

Useat laadunvarmistustoimenpiteet viimeistelevät tuotteen.

​Yhteistyöverkot veteen

Jormalaisen mukaan rakentaminen tulee muuttumaan tulevina vuosina merkittävästi tuotekehityksen ansiosta. Mahdollisuuksia on paljon. Kansainvälisen huippuosaamisen kehittämiseksi Suomessa tarvitaan myös pitkän tähtäimen T&K-yhteistyötä alan toimijoiden kesken.

”Rakennusalan verkottumista edistämään on vajaat pari vuotta sitten perustettu Rakennetun ympäristön huippuosaamisen keskittymä. Toivomme VTT:ltä isoa roolia tässä asiassa.”

Ota yhteyttä
Asiakaspalvelu
Sähköpostiinfo@vtt.fi
Puhelin020 722 7070
Faksi020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja 12.00 - 15.00

OTA YHTEYTTÄ

PL 47, 02151 Espoo
Puh. vaihde 020 722 111
Avoinna arkisin 8.00 - 16.30
Faksi 020 722 7001
Yhteydenottolomake

ASIAKASPALVELU

info@vtt.fi
Puh. 020 722 7070
Faksi 020 722 7001
Avoinna 9.00 - 11.00 ja
12.00 - 15.00