Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Rakennustuotteiden tuotesertifiointipalvelut: VTT-tuotesertifikaatti

VTT-tuotesertifikaatista on hyötyä tuotteen ominaisuuksien ja vaatimuksenmukaisuuden osoittamisessa pääosin kotimaassa, mutta myös vientikohteissa. Tuotesertifikaatin avulla yritys voi osoittaa tuotteensa täyttävän niin kotimaiset kuin ulkomaisetkin vaatimukset. Sertifiointi täydentää viranomaisvaatimustason osoittavaa CE-merkintäjärjestelmää.

VTT-tuotesertifikaatti voidaan myöntää rakennustuotteille tai -tuotejärjestelmille, jotka eivät ole CE-merkinnän piirissä. Sertifikaattia voidaan siis hyödyntää sellaisten tuotteiden ja tuotejärjestelmien markkinoinnissa, joilla ei ole harmonisoitua tuotestandardia tai joiden käyttötapa tai ominaisuudet ovat standardista poikkeavia.

VTT-tuotesertifikaatti on vapaaehtoinen dokumentti, jossa esitetään testituloksiin tai laskelmiin perustuvat tuotteen/tuotejärjestelmän ominaisuudet ja tuotetta yleensä Suomessa koskevat vaatimukset.

Sertifikaatti voidaan myöntää laajuudeltaan pitkänä tai lyhyenä. Pitkä sertifikaatti laaditaan yleensä järjestelmätuotteille tai tuoteperheille. Lyhyttä sertifikaattia käytetään, kun tuotteen vaatimusten ja/tai siitä ilmoitettavaksi edellytettyjen ominaisuuksien määrä on vähäinen.

VTT Expert Services Oy:n tuotesertifiointitoiminta on pääosin akkreditoitu (katso täältä FINASin akkreditoimat pätevyysalueet). Sertifiointitoiminnalla on yhteydet useimpiin rakennusalan ulkomaisiin sertifiointi- ja tuotehyväksyntälaitoksiin UEAtc:n ja WFTAO:n jäsenyyksien sekä EU:n ulkopuolisten akkreditointien ja yhteistyösopimusten kautta.

VTT Expert Services Oy on puolueeton tuotesertifiointiorganisaatio. Toimimme lisäksi rakennustuotteiden ilmoitettuna laitoksena. Meiltä saat myös tuotteen CE-merkinnän mahdollisesti edellyttämät ilmoitetun laitoksen varmentamispalvelut.
Lue lisää rakennustuotteiden CE-merkintäpalveluistamme

VTT-tuotesertifikaatit julkaistaan VTT-todistus.fi -hakukoneessa

Hakemuslomake
Tuotesertifioinnin hakemuslomake

Sertifikaattimerkki
VTT Expert Serfices Oy:n sertifioima rakennustuote tai sen pakkaus voidaan merkitä soikealla sertifikaattimerkillä. Sertifikaatiin voi myös viitata tekstimuodossa mainitsemalla sertifikaatin numeron.
Lue lisää sertifikaattimerkistä

Tutustu myös testauspalveluihimme
Rakentamisen tuotteet ja järjestelmät - Testaus- ja vaatimuksenmukaisuuden arviointipalvelut
Paloturvallisuuteen liittyvät testauspalvelutLisätietoja

Lina Markelin-Rantala
Tuotepäällikkö, VTT-tuotesertifikaatti
020 722 4916, etunimi.sukunimi@vtt.fi

Ritva Paalanen
Pääarvioija
020 722 4937, etunimi.sukunimi@vtt.fi